GNT is de wereldwijde marktleider in kleurstoffen voor voedingsmiddelen en een betrouwbare partner voor de eet- en drinkgelegenheidindustrie.

GNT biedt levendige kleuren tinten met EXBERRY® kleurstoffen, die kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen waaronder dranken, zoetwaren, zuivelproducten e.d.

De Nutrifood® producten verstrekken de geconcentreerde goedheid van groenten en fruit en kunnen worden gebruikt ter verbetering van productkenmerken zoals smaak, uiterlijk en voedingswaarde in vele toepassingen.

In 2013 heeft BKS 2 Jumag ketels bij GNT geleverd. BKS is niet alleen verantwoordelijk voor de levering van de 2 Jumag DG 560 stoomketels, maar ook voor het complete design en de bouw van het ketelhuis.

Binnenkort zal de installatie worden uitgebreid met nog een 3 Jumag DG 560 stoomketels zodat de totale stoomcapaciteit een kleine 3.000 kg/ uur bedraagt.

Er is gekozen voor deze zogenaamde cascade opstelling omdat de stoomproductie op deze manier exact is af te stemmen op de stoombehoefte. Dit bespaart de klant tenminste 30% aan aardgas t.o.v. een “traditionele” ketelinstallatie. Dit is weer gunstig voor de Co2 foot print van deze onderneming.