BKS levert RO installatie en stoomskid voor Erasmus MC

Weber Machinebouw is in 1959 gestart als gereedschapmakerij en stempelmakerij. Daarbij heeft de speciaal machinebouw zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld.
Weber Machinebouw heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en produceren van speciaalmachines voor uiteenlopende doeleinden. Zo hebben zij computer numerical control (CNC) manipulatoren, pons-, stans- en freesmachines ontwikkeld en geproduceerd.
 
De engineering en productie is volledig in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij uw klant specifieke speciaalmachines turnkey opleveren. Alle machines zijn voorzien van in eigen beheer ontwikkelde besturingen. Indien gewenst, kunnen deze worden toegepast als vervanging van bestaande besturingen.
 
Voor de automatische beddenwasmachine, ook ontwikkelt door Weber Machinebouw, is een samenwerking aangegaan met BKS.
 
De enige automatische ziekenhuisbedden wasmachine in de hele wereld is omgebouwd van het reinigen met osmose water naar het reinigen en desinfecteren met stoom. De gecombineerde Skid, voor het maken van Osmosewater en hogedruk stoom, is ontwikkelt en gebouwd door BKS.
 
De 2 robots die ervoor zorgen dat ieder detail van het bed wordt gereinigd zijn nu voorzien van stoomlansen. Het reinigen van de ziekenhuisbedden gaat nu volautomatisch met stoom waarmee wordt bereikt dat de desinfectie en reiniging 100% gegarandeerd is.