Wasned kiest voor een meervoudige Jumag stoomketelinstallaties 1060 FLO

De Jumag FLO 1060 is de grootse stoomketel die Jumag momenteel bouwt. De ketel heeft een capaciteit van maximaal 1.100 kg/uur. De 8 waterbuffertanks hebben ruim 100.000 liter water in voorraad. Er is gekozen voor een drievoudige opstelling. Dit is ruim voldoende om de continuïteit van de productie te garanderen. De Jumag FLO 1060 is duurzaam, de zuinigste in zijn soort met een laag CO2 footprint. Uiteraard voldoet de ketel aan de nieuwe rookgas emissie eisen.

Het grote voordeel van een meervoudige opstelling is dat er altijd een back-up is!

Wasned is in de zestiger jaren van de vorige eeuw gestart als stoomwasserij te Vinkeveen. Door groei werd in 1995 een nieuw bedrijfspand in Mijdrecht betrokken onder de naam De Ronde Venen Textielverzorging. Sinds 2003 wordt onder de naam Wasned door heel Nederland gewerkt. De organisatie houdt zich bezig met textielverzorging in de breedste zin van het woord. Van linnengoed tot bedrijfskleding. In december 2016 betrokken zij hun pand aan de Gelderlandhaven in Nieuwegein.

Door het in eigen beheer uitvoeren van productie en logistiek zijn de lijnen kort en is het toezicht op het proces altijd scherp.