In augustus 2015 heeft BKS een Jumag stoomketel DG 360 op skid geplaatst.

Snoepfabrikanten besteden een steeds groter deel van de keten tussen fabriek en winkelschap uit. Inpakken, ompakken, opslag en transport.Verpakkingsbedrijf Vetipak in Oss, dat snoep en chocolade verpakt voor grote fabrikanten, vaart er wel bij. De nieuwe fabriek is nog maar anderhalve maand open en draait nu al op 60 procent van de capaciteit.

Vetipak werd in 1997 opgericht door Arno van der Ven en Hans Timmers. De twee werkten als verpakkingstechnici bij transportbedrijf Van der Heijden in Veghel. Toen hun werkgever de verpakkingsactiviteiten afstootte, namen ze hun lot in eigen hand.

Vetipak deed aanvankelijk veel handmatig inpakwerk voor zijn klanten. Volumewerk met lage marges. Gaandeweg werd een machinepark opgebouwd waarmee ook technisch lastig inpakwerk kon worden gedaan. Als machines niet beschikbaar waren, ontwikkelde Vetipak in eigen huis.

De technische hoogstandjes vielen op. De orders stroomden toe en in 2005 besloot Van de Ven een tweede fabriek te bouwen in Veghel. De derde die er nu bij is gekomen, is daar in wezen een kopie van. ‘In Veghel staat een fabriek die optimaal draait.’