Sinds de oprichting in 1989 is de filosofie van G-Star altijd 'Just the Product' geweest.

De RAW sustainable collectie gebruikt biologisch katoen - waarbij minder kunstmest en pesticiden worden gebruikt - als basis voor allerlei nieuwe producten, die een bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit, comfort of ontwerp.

G-Star Raw zal voor hun nieuwe te realiseren logistieke pand aan de Casablancaweg 9 te Amsterdam een Veit tunnel 8657 (met 6 kamers) en een Jumag stoomketel DG 560 in gebruik gaan nemen voor haar productieprocessen.

BKS is verantwoordelijk voor de levering van de Veit tunnel, de Jumag stoomketel, het complete design en de bouw van de stoominfrastructuur van dit project.

In de stoomtunnel wordt het kledingstuk met vochtige hoge druk stoom behandeld, waardoor de vezels zwellen en week worden gemaakt. In de 3 droogkamers zorgt de hete circulerende lucht voor het drogen en finishen van het product. Door de hoge luchtstroom in de droogkamers wordt een perfect strijkeffect bereikt gecombineerd met een hoge productiviteit.

De stoomproductie wordt gegarandeerd door de Jumag stoomketel DG 560 met een capaciteit van 400 kg. De ketel is uitgerust met o.a. modulerende gasbrander, Economiser en diverse warmtewisselaars om aan een lage Co2 voetprint te kunnen voldoen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel!